wijverkopenuwmotorfietswel.nl

FAQ

Algemeen

Hoe werkt wijverkopenuwmotorfietswel.nl?
Onze zeer ervaren motorfietsverkoopspecialisten bemiddelen actief tussen motorfietsbedrijven en particulieren met betrekking tot de in- en verkoop van auto's, bestel- en vrachtwagens en ook motoren, campers en andere voertuigen. Na het aanmelden op onze website bieden wij uw motorfiets aan bij ons bestaande netwerk van streng geselecteerde erkende motorfietsbedrijven. Deze kunnen een bod uitbrengen en het hoogste bod wat voor u wordt uit onderhandeld door uw persoonlijke motorfietsverkoopspecialist, wordt aan u voorgelegd en met u besproken. Hierna beslist u. Indien u akkoord gaat met het bod maken wij de verkoop rond en kunt u de motorfiets afleveren bij het betreffende motorfietsbedrijf. U bent dan verzekerd van een nette en professionele afhandeling en ontvangt altijd direct uw vrijwaring en geld!
Is jullie dienstverlening wel echt gratis en vrijblijvend?
Ja. Gebruikmaken van onze dienstverlening, zowel het aanmelden van uw motorfiets als de daadwerkelijke verkoop van uw motorfiets is geheel gratis. Ook bent u nergens aan gebonden. Het aanmelden van uw motorfiets op onze website is geheel vrijblijvend. Pas als u een bod accepteert en tot verkoop over gaat bent u gebonden aan de verkoop van uw motorfiets Dit wordt duidelijk met u besproken en bevestigd.
Wie ziet mijn persoonlijke gegevens?
Tijdens het aanmelden van uw motorfiets vragen wij u om uw persoonlijke gegevens in te vullen. Deze hebben wij nodig om u te informeren over de onderhandelingsresultaten. Uw gegevens worden niet verstrekt aan de bij ons aangesloten motorfietsbedrijven, zij zien slechts de gegevens van uw motorfiets. Pas wanneer u akkoord gaat met het bod, worden uw contactgegevens vrijgegeven aan de koper en ontvangt u tevens de gegevens van het kopende motorfietsbedrijf zodat u een afspraak kunt maken voor de levering van uw motorfiets.
Is het verkopen van mijn motorfiets via wijverkopenuwmotorfietswel.nl wel veilig?
Wij werken uitsluitend samen met een netwerk van streng geselecteerde, erkende motorfietsbedrijven. U hoeft zich dus absoluut geen zorgen te maken. Uw persoonsgegevens zijn bij ons veilig en worden niet aan derden verstrekt. Daarnaast ontvangt u bij de verkoop van uw motorfiets altijd direct uw geld en een vrijwaring.
Hoe kan ik zelf helpen bij het realiseren van de best mogelijke verkoopprijs?
Wij raden u altijd aan een eerlijke en zo duidelijk mogelijke, gedetailleerde omschrijving van uw motorfiets door te geven en altijd duidelijke en recente fotos van uw motorfiets toe te voegen. Dit maakt het voor ons makkelijker om uw motorfiets goed te presenteren aan de bij ons aangesloten motorfietsbedrijven. Ook kunnen deze motorfietsbedrijven dan een reële schatting van de waarde van uw motorfiets maken. Een goede omschrijving en duidelijke foto's zijn dus heel belangrijk en helpen u bij het succesvol verkopen van uw motorfiets!

Verkoopproces

Waarom zou ik mijn motorfiets verkopen via wijverkopenuwmotorfietswel.nl?
Onze motorfietsverkoopspecialisten doen er alles aan om voor u een succesvolle verkoop te realiseren welke volledig tot uw tevredenheid verloopt. Zij hebben jarenlange ervaring met de in- en verkoop van motorfietsen en begeleiden u persoonlijk van A tot Z bij de verkoop van uw motorfiets. Het doel is om u volledig te ontzorgen van al het gedoe dat de verkoop van een motorfiets normaal gesproken met zich meebrengt.
Kunnen jullie mijn motorfiets met schade en/of (technische) gebreken verkopen?
U kunt uw motorfiets altijd bij ons aanmelden, ook als uw motorfiets schade en/of (technische) gebreken heeft. Wij werken namelijk ook samen met motorfietsbedrijven die juist op zoek zijn naar motorfietsen met schade en/of (technische) gebreken. In dit geval is het wel heel belangrijk dat de (technische) gebreken en/of schade zo gedetailleerd mogelijk worden beschreven. Ook is het verstandig foto's bij te voegen waarop dit volledig en goed zichtbaar is. Dit maakt het voor ons makkelijker om uw motorfiets snel en voor de juiste prijs te verkopen!
Ben ik na aanmelding van mijn motorfiets verplicht om mijn motorfiets via jullie te verkopen?
Nee, u bent nergens toe verplicht. Onze dienstverlening is voor u geheel gratis en vrijblijvend! Pas na uw akkoord en het tot stand komen van een verkoopovereenkomst bent u verplicht om uw motorfiets via onze bemiddeling te verkopen. Het annuleren van de verkoop is mogelijk. Hier zijn annuleringskosten aan verbonden. U kunt geen beroep doen op het herroepingsrecht, dat geldt alleen voor mensen die iets kopen via internet, in dit geval bent u de verkoper. Zie onze algemene voorwaarden voor meer informatie betreffende het annuleren na totstandkoming van een verkoopovereenkomst.
Ik heb mijn motorfiets aangemeld, kan ik achteraf nog gegevens wijzigen?
Dit kan door telefonisch contact op te nemen met uw persoonlijke motorfietsverkoopspecialist. Hij of zij zal dan de gegevens wijzigen. U kunt ook contact op nemen via één van de andere contactmogelijkheden.
Hoe snel kan mijn motorfiets via wijverkopenuwmotorfietswel.nl worden verkocht?
Door onze intensieve samenwerking met ons bestaande netwerk van streng geselecteerde erkende motorfietsbedrijven weten onze motorfietsverkoopspecialisten waar zij uw motorfiets het snelst en voor de best mogelijke prijs verkocht krijgen. Dit kan tussen de 1 en 14 dagen duren maar doorgaans verkopen wij uw motorfiets binnen 1 tot 2 dagen.
Ik ben akkoord gegaan met de verkoop van mijn motorfiets hoe verder?
Nadat u akkoord bent gegaan met het bod dat is uitgebracht op uw motorfiets ontvangt u via email een verkoopovereenkomst. Hierin staan alle gegevens van het kopende motorfietsbedrijf. Na het ontvangen van de verkoopovereenkomst neemt dit motorfietsbedrijf contact met u op voor het maken van een afspraak voor de aflevering. Uiteraard kunt u zelf ook contact opnemen voor het maken van de afspraak of dit regelen via uw persoonlijke motorfietsverkoopspecialist. Deze maakt met u tevens de afspraak of u de motorfiets moet brengen naar het kopende motorfietsbedrijf of dat deze de motorfiets bij u komt ophalen. U ontvangt in beide gevallen direct uw geld en vrijwaring!

Overig

Ik kan het motorfietsbedrijf niet bereiken voor het maken van een afspraak, wat moet ik doen?
Lukt het u niet om het motorfietsbedrijf te bereiken? Meld dit dan bij onze klantenservice via contact@wijverkopenuwmotorfietswel.nl of bel 053 - 303 1903. Wij regelen dan een afspraak tussen u en het motorfietsbedrijf.
Wat heb ik nodig voor de verkoop van mijn motorfiets?
Wanneer u uw motorfiets verkoopt moet ervoor gezorgd worden dat het motorfietsbedrijf de motorfiets op zijn naam overschrijft. U dient dan het complete papieren kentekenbewijs (inclusief overschrijvingsbewijs) of de kentekencard met begeleidende brief en de complete 9-cijferige tenaamstellingscode in uw bezit te hebben. Anders kan de motorfiets niet worden overgeschreven. Bent u (een deel van) het kentekenbewijs kwijt? Vraag dan eerst een vervangend kentekenbewijs aan bij de RDW. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Alle informatie hierover kunt u vinden op www.rdw.nl.
Het motorfietsbedrijf doet bij levering ter plekke een tegenbod, ben ik verplicht deze te accepteren?
Het kopende motorfietsbedrijf heeft het recht om uw motorfiets tijdens de overdracht te controleren op schade en andere gebreken. Daarom is het belangrijk dat uw motorfiets in precies dezelfde staat verkeert als beschreven tijdens het moment van aanmelding. Ontdekt hij iets wat tijdens het aanmeldproces niet is doorgegeven? Dan mag hij een tegenbod doen. Echter is het voor u niet verplicht dit tegenbod te accepteren. Bij weigering van het bod ontvangt u van ons daarom ook geen annuleringsfactuur. Wel raden we u aan om op dat moment altijd contact op te nemen met uw persoonlijke motorfietsverkoopspecialist. Samen met u probeert hij of zij dan tot een oplossing te komen.
Hoe wordt mijn motorfiets gevrijwaard?
Al onze aangesloten motorfietsbedrijven zijn RDW erkend. Dat betekent dat de koper op het moment van de overdracht uw motorfiets direct kan vrijwaren. In veel gevallen krijgt u het vrijwaringsbewijs direct per e-mail. Op de site van de RDW is de overdracht direct zichtbaar. Let op: haalt de dealer de motorfiets op? Dan kan de vrijwaring anders verlopen. Bespreek van tevoren hoe deze moet worden geregeld.
Op welke manier ontvang ik het geld voor mijn verkochte motorfiets?
Het motorfietsbedrijf kan het bedrag contant aan u uitbetalen of door middel van een bankoverschrijving. Wij raden u aan de gewenste betalingsmethode vooraf met de koper af te spreken. De koopsom wordt in ieder geval voldaan tijdens de levering. Dit loopt anders wanneer er sprake is van een gefinancierde motorfiets. Dit kunt u bespreken met uw persoonlijke motorfietsverkoopspecialist.
Hoe zit het met de betaalde wegenbelasting?
Tijdens de overdracht wordt uw motorfiets gevrijwaard door het RDW-erkende motorfietsbedrijf. Als bewijs ontvangt u een RDW-vrijwaringsbewijs. De Belastingdienst zet de motorrijtuigenbelasting vanaf dat moment automatisch stop en de teveel betaalde belasting wordt terugbetaald of eventueel verrekend.
Hoe wordt de verzekering beëindigd?
Met het vrijwaringsbewijs kunt u de verzekering per vrijwaringsdatum beëindigen.
Ik heb een andere vraag, wat nu?
U kunt altijd contact met ons opnemen om al uw vragen beantwoord te krijgen. U kunt wijverkopenuwmotorfietswel.nl bereiken op 053 - 303 1903 of via contact@wijverkopenuwmotorfietswel.nl.